U ŽUPI DUBROVAČKOJ

Nakon nastupa Carla Coxa izbio požar

20.08.2011 u 15:25

Bionic
Reading

Oko 13 sati izbio je požar i u Kožlovcu na benkovačkom području, a zamijećen je još jedan požar u blizini koji je ugrozio maslinike i vinograde. Kod Kožlovca gori trava i nisko raslinje na površini od oko šest ha. Požare gase i jedan kanader te air traktor

Požar otvorenog prostora gorio je i kod mjesta Kupari u Župi Dubrovačkoj. Zamijećen je u devet sati, a lokaliziran je malo prije 11 sati. U požaru je izgorjelo oko 1 ha borove šume. Taj je požar buknuo odmah iza pozornice na kojoj se održao koncert Carla Coxa, koji je potrajao sve do 8,30 ujutro.

Gorilo je trava i borova šuma i kod mjesta Mirlović Zagora (Drniš). U gašenju je također pomagao kanader.

Uz niz požara jug zemlje danas je zatresao i potres jačine 4,1 stupnja prema Richter. Epicentar je bio na području Bosne i Hercegovine, ali se osjetio na širokom području Dubrovačko-neretvanske županije. Zasad nema dojava o materijalnim štetama.

Seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske su 20. kolovoza 2011. godine u 11,07 sati zabilježili jak potres s epicentrom 40-ak km sjeverno od Metkovića, na području BiH.
Magnituda potresa iznosila je 4,1 prema Richteru i intenziteta u epicentru V-VI stupnja MCS ljestvice.

Potres se osjetio na širokom području Dubrovačko-neretvanske županije, a dojava o eventualnim materijalnim štetama nije bilo.