prijetio susjedu

Nakon izlaska iz pritvora Barač podnio ostavku, povlači se iz utrke za gradonačelnika Dubrovnika

07.03.2021 u 11:58

Bionic
Reading

Nakon što je noć proveo u pritvoru zbog prijetnji susjedu, predsjednik dubrovačkog SDP-a Jadran Barač u nedjelju je podnio neopozivu ostavku na mjesto čelnika te stranke u Dubrovniku te objavio da se povlači iz utrke za gradonačelnika Dubrovnika

Barač je u priopćenju za medije priznao kako je reagirao na krajnje neprimjeren način u subotnjem događaju koji je rezultat 'dugogodišnjih obiteljskih razmirica, prepunih šikaniranja, uvreda pa i prijetnji od strane bliskih osoba'.

„Policiji sam se sam predao i priznao ono što mi se stavlja na teret. Uzimajući u vidu ozbiljnost situacije kao i funkcije koje obnašam kao javna osoba, a vjerujem da javne osobe trebaju biti primjer svima drugima u društvu, ovim putem najavljujem povlačenje iz utrke za gradonačelnika Grada Dubrovnika te podnosim neopozivu ostavku na mjesto predsjednika gradske organizacije SDP-a Dubrovnik. Žao mi je zbog onoga što se dogodilo. Moja obitelji mi je na prvom mjestu, i stoga o ovoj temi ne bih htio više govoriti, zbog čega vas molim za razumijevanje“, istaknuo je Barač.

Barač je osumnjičen za kazneno djelo prijetnje osobi ili bliskoj osobi da će joj nanijeti zlo, usmrtiti je, ubiti, teško ozlijediti i slično. Zapriječena kazna je do tri godine zatvora.