RAZBIJENA BALKANSKA GRUPA DILERA

Nakon ispitivanja u USKOK-u narkoboss pokušao pobjeći

09.05.2012 u 13:57

Bionic
Reading

Zagrebačka policija zaplijenila je kilogram heroina vrijednog 400.000 kuna i uhitila šesteročlanu skupinu krijumčara koji su drogu nabavljali u Makedoniji i preprodavali je na zagrebačkom području.

Skupina krijumčara u kojoj su i dvije žene uhićena je na području Zagreba nakon višemjesečnog tajnog praćenja i prisluškivanja. Svi uhićeni od ranije su poznati po zlouporabi droga.

Organizator skupine koji je osobno drogu automobilom krijumčario iz Makedonije je 44-godišnji državljanin te zemlje koji je noćas nakon ispitivanja u USKOK-u s lisicama na rukama pokušao pobjeći pritvorskom nadzorniku koji ga je pratio do 'marice'.

Osumnjičenik je gurnuo nadzornika i potrčao, no ovaj ga je uspio uhvatiti.

Policija je u garaži, koju je organizator skupine unajmio na zagrebačkoj Peščenici, pronašla 950 grama heroina, a pretragama pet stanova i jednog automobila pronađeno je još 3 kg smjese za miješanje s heroinom i kokainom te 16.760 eura i 16.600 kuna za koje se sumnja da su zarađeni preprodajom droge.

Kod ostalih članova skupine, a riječ je uglavnom o "nižim" preprodavačima droge, pronađene su manje količine heroina i metadona.

Glavni pomagači 44-godišnjeg Makedonca bili su njegova nevjenčana supruga i njen bivši suprug.

Pomoćnik načelnika Sektora kriminalističke policije PU zagrebačke Damir Maračić kazao je na izvanrednoj konferenciji za novinare da je razbijena skupina krijumčara imala dobre veze s narkomiljeom na području Balkana, ali i šire.

Rekao je kako heroin u posljednje vrijeme nije bio tražena roba na zagrebačkom području na kojemu je prosječna cijena grama te droge oko 350 kuna.

Heroin u Hrvatsku uglavnom dolazi jednim trakom Balkanske rute preko Makedonije koja služi kao svojevrsni sabirni centar i mjesto prepakiravanja i pripreme droge za dalje krijumčarenje prema Zapadu.