protagonisti afere sms

Nakon Galića, je li Brkić slijedeći koji će dati ostavku? On kaže: Nikako

14.12.2018 u 18:45

Bionic
Reading

Potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić na pitanje razmišlja li o ostavci zbog afere SMS - nakon što je ostavku podnio iz moralnih razloga podnio savjetnik predsjednice Vlado Galić - tek je kratko poručio: 'Nikako'

Sve na tu temu je, kaže, rekao još jučer, javlja N1.

Podsjetimo, Brkić je u četvrtak poručio, vezano uz ostavku savjetnika predsjednice Republike za obranu i nacionalnu sigurnost Vlade Galića, kako ne želi sudjelovati 'u tom cirkusu laži i konstrukcija'.

'Žalosno je da u našoj državi nije važno tko su počinitelji kaznenih dijela i tko je pravomoćno osuđen, već tko se s kim susreo i popio kavu. Ne želim sudjelovati u tom cirkusu laži i konstrukcija'; rekao je Milijan Brkić Hini komentirajući Galićevu ostavku.

  • +40
Milijan Brkić Izvor: Pixsell / Autor: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Ostavka je uslijedila nakon afere SMS u kojoj je uhićen informatičar Franjo Varga zbog sumnje da je u postupku koji se vodio protiv bivšeg čelnika Dinama Zdravka Mamića, njegova brata Zorana Mamića, bivšega Dinamova direktora Damira Vrbanovića i poreznika Milana Pernara na osječkome Županijskom sudu izradio lažnu SMS prepisku između bivšega glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana i jednog suca koji je u tom predmetu bio član sudskoga vijeća. Po njoj je Cvitan prije objave prvostupanjske presude pritiskom na suca tražio da donese osuđujuću presudu.