JOSIP VIDOVIĆ ZA TPORTAL

Najveći Crnojin zagovornik pere ruke: Ako je kriv, neka odgovara!

26.01.2016 u 16:49

Bionic
Reading

Josip Vidović, tajnik HDZ-ova Odbora za branitelje, danima je lobirao da Mijo Crnoja postane ministar branitelja. Tvrdio je da je najbolji izbor, odlazio s njim u šator u Savskoj 66. Zajedno su i poslovali, a sve se okrenulo kada je već prvoga dana na novoj dužnosti Crnoja dospio na naslovnice jer je otkriveno da je prijavljen u daščari u Samoboru u kojem nema prireza, a zapravo živi u Zagrebu gdje je prirez 18 posto

Josip Vidović unatoč medijskim napisima, od kojih neki uključuju i to da je Crnoja zbog fizičkog sukoba završio i u remetinečkom pritvoru, i dalje misli da je Crnoja najbolji kandidat za ministra branitelja.

'Nema tu nikakve afere. Crnoja je branitelj, obiteljski čovjek, katolik. Riječ je o časnom, poštenom čovjeku i prije svega domoljubu', ustvrdio je za tportal Vidović.

Upitan ne iskazuje li se domoljublje danas ponajprije plaćanjem poreza i prireza, Vidović odgovara potvrdno i ponavlja kako nema nikakve afere. Na dodatan upit da pojasni na čemu temelji tvrdnju da nema afere, odgovorio je 'ne znam detalje, ali Crnoja je pošteni domoljub'.

Vidović i Crnoja u zajedničkom vlasništvu imaju tvrtku Energija Benkovac u kojoj je direktorica Vidovićeva supruga Ljiljana. Tvrtka je trenutno u mirovanju, ali je zato jedna druga tvrtka Put kroz svijet, bračnog para Vidović, početkom godine ugašena nakon što je završila u stečaju.

U njoj je supruga bila direktorica, a Josip Vidović prokurist. Iza nje je ostalo pet milijuna kuna dugova, od čega 4,5 milijuna otpada na porezni dug. Prema podacima iz FINA-e, Vidovići su podnijeli zahtjev za predstečajnom nagodbom koja nije prihvaćena zbog nepotpune dokumentacije. Kako su imali rok za nadopunu iste, to ponovno nisu učinili i Put kroz svijet, koji je imao samo jednog zaposlenog, došao je do kraja.

'Sad vi novinari sve okrećete naopako, a ne pitate se treba li objaviti izdajnike, profitere i agresore. Što se tiče tvrtke u kojoj sam bio prokurist, tu je sve čisto i riješeno. Sve je bilo po zakonu', kazao je Vidović.

Zanimalo nas je kako je sve u redu ako je ostao porezni dug od 4,5 milijuna kuna i ugašena tvrtka, na što je odgovorio da nismo upoznati sa svim pojedinostima. Na našu želju da nas uputi u sve detalje, ponovio je da je 'sve prema zakonu i za sve je kriv sustav'.

'Mi branitelji upravo smo se borili da se takav sustav popravi. Što se mene tiče, nikakvih nezakonitosti nije bilo. Ako se netko ogriješio o zakon, onda treba odgovarati. Tu mislim i na Crnoju', zaključio je Vidović.

413651,413649 ,413626 ,413632