TRESU SE BRDA, RODIT ĆE SE...

Najveća dinosaurova jaja nađena u Čečeniji?

18.04.2012 u 13:56

Bionic
Reading

Ne, nije ih pronašao Putin, mada se stječe dojam da ni on nije bio daleko: preko 40 navodnih jaja dinosaura neidentificirane vrste ovih su dana otkrili geolozi iz čečenskog državnog sveučilišta tijekom gradnje ceste uz granicu s Gruzijom

Video s geolozima koji u stijenama pokazuju zanimljive ovalne oblike promjera 25-100 cm obišao je svijet brže od Supermana. Vijest se još sinoć vrtjela po televizijama, no činjenica je malo. Znanstvenici predvođeni Saidom-Eminom Džabrailovom utvrđuju da tako velika jaja nitko još nije pronašao, no zasad uopće nema potvrde da je riječ o – jajima. To tek trebaju utvrditi paleontolozi, iz čijih redova unaprijed stižu upozorenja da dinosauri nisu legli velika jaja, da dosad nisu pronađeni na sjevernom Kavkazu i da su općenito izbjegavali planine.

No pitanje je kakvi će 'paleontolozi' dobiti priliku da ispituju ove primjerke, s obzirom na to da je riječ o republici u kojoj izbori završavaju sa 99 i više posto podrške jednom kandidatu. Džabrailov, čije opservacije danas citiraju diljem svijeta, dodao je i da lokalni diktator Ramzan Kadirov radi na popravljanju imidža i privlačenju turista i investicija u ovu zabačenu republiku ruskog Sjevernog Kavkaza.

Ruska reportaža o ekspediciji