7.000 EURA PO KVADRATU

Najskuplji stanovi prodaju se i u vrijeme krize

25.08.2012 u 12:46

Bionic
Reading

Najskuplji stambeni kvadrati u Zagrebu unatoč krizi pronalaze svoje kupce. Njihova cijena dostiže do nevjerojatnih sedam tisuća eura po četvornom metru, a interes za njima raste

Takvi se stanovi u samom centru Zagreba mogu naći na dvije lokacije, u centru Cvjetni i u Ban Centru. Riječ je o stanovima koji kupcima nude apsolutni luksuz, kvalitetu ali i visoke sigurnosne standarde.

Od 56 stambenih jedinica u Centru Cvjetni Tome Horvatinčića, od jeseni 2010. kada je započela prodaja stanova do sada, prodano je 30 posto stanova. 'Dosadašnja prodaja je uravnotežena s obzirom na veličinu, vrstu i položaj stanova, dakle, podjednak je interes za sve vrste stanova, iako najveću pozornost plijene Penthouse-i tvz. 'kristali' odnosno obiteljske kuće s okućnicom koje se nalaze na vrhu kompleksa Cvjetni, s ekskluzivnim pogledom na najuže gradsko središte', kažu nam u Hoto grupi.

Cijene stanova u Cvjetnom kreću se između pet i sedam tisuća eura po kvadratu, a najvišu cijenu dosežu upravo 'kristali' od kojih svaki ima unutarnji bazen, vlastiti park, kamin... Iako su u gotovo dvije godine predali 30 posto ukupnog broja stambenih jedinica, u Hotu kažu da su zadovoljni. 'Tržište je iznimno pozitivno reagiralo na našu ponudu luksuzne nekretnine i jedinstvenog modernog načina življenja u najužem gradskom središtu. Stoga i dalje očekujemo pojačani trend rasta interesa i prodaje', zaključuju.

Kao i u Cvjetnom, i u Ban centru, poslovno stambenoj zgradi tik do Trga bana Jelačića, najbolje se prodaju upravo najskuplji kvadrati.

66 stanova raspoređeno je na pet etaža, a njihove kvadrature kreću se u rasponu od 39 do 350 četvornih metara, dok je na šestoj i sedmoj etaži predviđeno pet dvoetažnih stanova. Cijena stanova u Ban centru kreće se od 5200 do šest i pol tisuća eura po kvadratu. Do sada je prodano 20 posto stanova koji će za useljenje biti spremni krajem godine, doznajemo u Stipić grupi. Najviše je interesa za stanovima veće kvadrature i na višim etažama s pogledom na Katedralu i na sjeverni dio grada te Medvednicu.

Kažu da su s obzirom na teško stanje na tržištu nekretnina zadovoljni tempom prodaje stanova te da su stanovi u Ban centru rezidencijalni i namijenjeni kupcima koji cijene anonimnost.