21.000 PUTNIKA

Najprometniji vikend u splitskoj zračnoj luci

31.07.2010 u 20:11

Bionic
Reading

U splitsku zračnu luku danas je sletjela i poletjela 21.000 putnika što ovaj vikend čini najprometnijim u ovoj sezoni, doznaje se danas od Ive Tvrdića, voditelja prometa u smjeni Zračne luke u Splitu

'Inače nam u sezoni dnevno sleti i poleti tridesetak aviona, no danas se ta brojka popela na okruglih sto. Sve češće kod nas dolaze i putnici iz udaljene Skandinavije. Osim stotinjak komercijalnih letova imali smo i dolazak 15 privatnih zrakoplova', dodao je Tvrdić.

Slična gužva, pogotovo u popodnevnim satima nakon što je prestalo kišiti, bilo je i u splitskoj trajektnoj luci gdje se od Ante Mrvice, koordinatora splitskog plovnog područja, doznaje da je danas uplovilo i isplovilo 30.000 putnika. Nešto ih se više s otoka vraćalo na kopno, no unatoč tome riječ je o vrhuncu sezone, dodao je Mrvica.

'Danas su nam zbog jutrošnjeg slabog vremena nedostajali jednodnevni izletnici koji su statistiku mogli podići za koju tisuću. Počeo je feragosto i Talijani su nam sada najbrojniji putnici', rekao je Mrvica.