sastanak u ponedjeljak

Najmlađi gradonačelnik Osijeka preuzeo dužnost; Radić: Neće biti nikakve 'sječe glava'

04.06.2021 u 14:09

Bionic
Reading

Novoizabrani osječki gradonačelnik Ivan Radić (HDZ) u petak je u osječkoj Gradskoj upravi, u pratnji svojih zamjenika Dragana Vulina (HDZ) i Jasenke Crnković (nezavisna), preuzeo dužnost od dosadašnjeg gradonačelnika Ivana Vrkića

Nakon radnog sastanka gradonačelnik Radić je u izjavi novinarima zahvalio svome prethodniku Vrkiću na tome što je u svoja dva mandata unio političku stabilnost u grad Osijek.

Izvijestio je da su ragovarali o brojnim projekatima na području grada, koji su već u tijeku, i za koje očekuje da se nastave, kao i o početku realizacije projekata, o kojima je govorio u kampanji.

Radić je najavio da će za ponedjeljak sazvati sastanak s pročelnicima u Gradskoj upravi i direktorima gradskih poduzeća. koji će danas dobiti upitnik o projektima koji su u tijeku, a na temelju toga će se razgovarati o stanju u gradskom sustavu.

Upitan rekao je da kao što je i govorio u kampanji, nikakve 'sječe glava' neće biti; ljudi koji su stvarno radili i dali svoj doprinos, nemaju se apsolutno čega bojati, poručio je Radić.

Na upit novinara gradonačelnik Ivan Radić je rekao da se o njegovom mandatu u Hrvatskom saboru još nije razgovarali, jer je bilo puno posla oko primopredaje.

  • +2
Ivan Radić preuzeo vlast u Osijeku Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Sve ima svoje prednosti i nedostatke. Prednost bi bila da Osijeka ima svog saboskog zastupnika, jer si tako bliže mogućnosti lobiranja za projekte u gradu, ali o tome ćemo zajedno u stranci donijeti odluku, i ona će biti u interesu grada Osijeka, rekao je Radić.

Čestitajući novom gradonačelniku Vrkić je istaknuo kako je novoj Gradskoj upravi predao pisano izvješće na 103 stranice, u kojem se objašnjava što je učinjeno u zadnje četiri godine, a najvažnijim je ocijenio stvaranje pretpostavke za normalan razvoj započetih projekata u Osijeku.

Projekti se nastavljaju, a nadam se da će doći i do promjena u zapošljavanju, posebice razvojem IT parka u Osijeku, gdje bi se moglo zaposliti oko tisuću ljudi, a to je ono što ovome gradu najviše treba.

Osijek je igrao značajnu ulogu u ratu i miru. U ratu je ostao nepokoren, a u miru je bio središte jedine uspješne mirovne misije UN-a, mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja, poručio je Vrkić

Na upit novinara hoće li mu nedostajati politika, u koju je ušao prije 50 godine, u vrijeme "hrvatskog proljeća" Vrkić je kazao kako je sretan što je njegov mandat završio, a od sutra je umirovljenik.

Primopredaji je nazočio osječko-baranjski župan Ivan Anušić (HDZ) koji je rekao kako će Županija i grad Osijek nastaviti suradnju, započetu u protekle četiri godine, jer je ona ključna za razvoj Osijeka i cijele Županije.

U ovom trenutku vidim samo dobre stvari za grad Osijek, suradnju na svim projektima i novu energiju, koja će grad još jače pogurati naprijed, jer Osijek i Županija moraju biti predvodnici političkog, gospodarskog, znanstvenog i kulturnog života istoka Hrvatske. Siguran sam da će Ivan Radić, kao najmlađi gradonačelnik u povijesti Osijeka, svojom energijom, znanjem i spremnošću na suradnju, to i učiniti, istaknuo je župan Anušić.