OSVETA ZA SMRT BIN LADENA

Najmanje 80 poginulih u napadu u Pakistanu

13.05.2011 u 12:00

Bionic
Reading

Najmanje 80 osoba poginulo je u terorističkom napadu u gradu Charsadda na sjeverozapadu Pakistana, dok ih je oko 100 ranjeno izvijestila je pakistanska policija.

Napad koji se dogodio rano jutros vjerojatno su izvela dva bombaša samoubojice, a napadnut je centar za obuku granične policije. Većina poginulih su novaci toga centra.

Bio je to prvi veliki teroristički napad od ubojstva vođe Al Kaide Osame bin Ladena 2. svibnja ove godine.

Al Kaida i njezini saveznici u Pakistanu zavjetovali su se da će osvetiti bin Ladena kojeg su ubili Amerikanci.

'Broj poginulih je sada 80, bio je to samoubilački bombaški napad', izjavio je šef policije u Charsaddi Nisar Sarwat

Policija je priopćila kako je još jedna eksplozija odjeknula u vrijeme napada, ali nije sigurno da ju je uzrokovao bombaš samoubojica.

Teroristi su ubili brojne pripadnike snaga sigurnosti u napadima na sjeverozapadu Pakistana tijekom posljednjih nekoliko godina.

Britanski ministar vanjskih poslova William Hague oštro je osudio današnji bombaški napad u Pakistanu.

'Osuđujem današnji napad u Charsaddi, u sjeverozapadnom Pakistanu u kojem je izgubljeno više od 80 života, a ranjeno je mnogo više ljudi. Ti napadi su bili kukavički i nekritični, ubijeno je mnogo nevinih prolaznika i onih koji su u službi zaštite Pakistana. Ovi napadi su još jednom dokazali da takve za ekstremističke skupine ljudski život nema vrijednost.
Izražavam svoju najdublju sućut, osobito obiteljima onih čiji su životi izgubljeni, a i onima koji su ozlijeđeni', rekao je Hague u priopćenju.

'Velika Britanija je obvezna podržavati Pakistan u borbi protiv nasilnog ekstremizma, i dalje ćemo nastaviti raditi s Pakistanom u borbi protiv ove zajedničke prijetnje', naglasio je Hague.

Teroristički napad u Pakistanu