NAPAD OTMIČARA SAMOUBOJICA

Najmanje 45 mrtvih u Sadamovom rodnom gradu

29.03.2011 u 18:34

Bionic
Reading

Najmanje 45 ljudi ubijeno je i preko 65 ranjeno danas u napadu naoružanih osoba na sjedište pokrajinskog vijeća u iračkom gradu Tikritu, rodnome gradu Sadama Huseina

Najmanje osmorica napadača, koji su u zgradu upali odjeveni u vojne odore, odolijevalo je pokušajima policije da oslobodi zgradu. Uzeli su 15 talaca te ih smaknuli prije nego što su sebe digli u zrak.

Prije upada u zgradu, bombaš samoubojica aktivirao je ispred ulaza eksplozivni pojas, a ostali su članovi naoružane skupine iskoristili metež i zauzeli zgradu, javlja AFP pozivajući se na policajca koji je želio ostati anoniman.

Po njegovim riječima, 15-ak minuta poslije, u trenutku kad su stigle policijske snage ispred zgrade eksplodirao je i automobil bomba. Većina lokalnih političara napustila je zgradu prije napada.

Tikrit se nalazi 80-ak kilometara od Bagdada i dugogodišnje je uporište antiameričkih vojnih pokreta, ali i terorista iz Al Kaide. Njih se i povezuje s ovim krvoprolićem, zbog sličnosti s lanjskim upadom Al Kaide u katoličku crkvu u Bagdadu. Tada je poginulo 68 ljudi.