BANDIĆ O POSKUPLJENJU ZET-A

'Najlakše je udariti po džepu građana'

25.01.2012 u 12:23

Bionic
Reading

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić potvrdio je i danas da je Zagrebačkom holdingu i ZET-u odbijen zahtjev za poskupljenjem usluge javnog prijevoza, odnosno korekcije cijena za čak 50 posto. Na čekanju su i zahtjevi za poskupljenje vode, odnosno izmjena načina obračuna odvoza komunalnog otpada

'U krizi i recesiji svako poskupljenje treba uzeti s rezervom i oprezom. Odgovornost za bilo kakvo poskupljenje, a ne poskupljenje za više od 50 posto, moraju preuzeti svi u lancu odgovornosti - ZET, uprava, nadzorni odbor i skupština Holdinga', rekao je gradonačelnik Milan Bandić na medijskoj konferenciji, poručivši da ni on ne bježi od odgovornosti.

Ustvrdio je i da nitko ne može pobjeći od odgovornosti prilikom donošenja iznimno nepopularnih odluka, pogotovo kod ‘odluka kojima se ne plješće’. ‘Moraju biti odgovorni u poslu, bez obzira što četiri godine nisu mijenjali cijene i što su cijene prijevoza 50 posto niže nego u Splitu i Rijeci’, poručio je Bandić.

Kad je poskupljenje vode u pitanju, gradonačelnik je odgovorio da se o tome pregovora, slikovito poručivši - ‘vodu vari, vodu ‘ladi’. U sličnom je tonu govorio i o načinu obračuna odvoza komunalnog otpada.

‘U svemu tome treba što manje udariti po leđima građana. U razmišljanjima hoće li se obračunavati po broju članova kućanstava, kvadraturi stana i volumenu smeća koje proizvedu, treba naći rješenje u ravnoteži tih kriterija. No bilo koje rješenje da dođe, vodit ću se time da što manje udarim po džepu građana’, obećao je gradonačelnik Bandić.

Novinare je zanimao i odnos gradonačelnika Bandića i premijera Zorana Milanovića. ‘Nismo ništa zabrljali, pa nemamo ni što popravljati. Kako sam surađivao s premijerima i premijerkom dosad, tako ću surađivati i s aktualnim premijerom’, zaključio je Bandić.