TAČKAMA NA VLADU

'Najbolje je da Kosor dostojanstveno napusti Banske dvore'

25.02.2011 u 15:19

Bionic
Reading

Hrvatski laburisti predvođeni predsjednikom stranke Dragutinom Lesarom tačkama su u Vladu dostavili pisma s potpisima 61.738 građana, koji zahtijevaju odlazak premijerke Jadranke Kosor i njenog kabineta. Iako ih premijerka nije dočekala u Banskim dvorima, jer je u tom trenutku sastančila s vodstvom HSS-a, Labursti nisu odustali od svog zahtjeva za odlaskom aktualne garniture iz Vlade

'Temeljem mojih prava zajamčenih Ustavom Republike Hrvatske, svojom voljom zahtijevam da podnesete ostavku, jer ste u sedam godina vladanja Hrvatsku doveli do bankrota, radnike pretvorili u roblje, nezaposlene učinili očajnima, umirovljenike pretvorili u sirotinju i sve nas odveli u dužničko ropstvo. Za te grijehe oprosta nema!', stoji u pismu građana koje premijerka Jadranka Kosor danas ipak nije pročitala.

Naime, iako su jučer pokušali dogovoriti termin predaje pisama, u Vladinom uredu su ignorirali čak pet njihovih poziva.

'Želim vjerovati da će vlada i premijerka Kosor ta pisma ozbiljno shvatiti. Ono što bi bilo najbolje i za Vladu i za Hrvatsku je da Vlada na čelu s premijerkom Kosor mirno i dostojanstveno napusti Banske dvore i Markov trg', poručio je novinarima pred Vladom Dragutin Lesar

Na pitanje što će učiniti ako Vlada ne prihvati zahtjeve građana, Lesar je kratko odgovorio: 'Vidjet ćete!'

Zanimljivo je da su pisma u Banske dvore Laburisti dovezli u tačkama jer je, kako je rekao Lesar, 'u velikoj ekonomskoj i gospodarskoj krizi to bilo najjeftinije prijevozno sredstvo'.

Podsjetimo, akcija 'Pišite Vladi - ostavka', provodila se od 1. do 19. veljače u 49 hrvatskih gradova. U Zagrebu je prikupljeno 20-ak tisuća potpisa, a s obzirom na broj stanovnika najveći je odaziv bio u Međimurskoj županiji.

Vlada odbacuje Lesarove tvrdnje

Ured za odnose s javnošću Vlade Republike Hrvatske odbacio je Lesarove tvrdnje da je Kosor odbila osobno primiti potpise koje je dostavio u Vladu, pa su odaslali i priopćenje u kojem tvrde da je 'sam gospodin Lesar, tražeći termin putem Ureda predsjednice Vlade RH predložio petak ili idući utorak', te da mu je odgovoreno da je mogući termin utorak, 1. ožujka, kada će i Kosor primiti, bude li on to želio.