OMG

Najbolje fotoaplikacije za iPhone

26.04.2010 u 13:07

Bionic
Reading

OMG! Baš bi to svaki vlasnik iPhonea mogao reći nakon što vidi kakve sve mogućnosti imaju ove odabrane aplikacije za manipulaciju fotografijama

I fotografi amateri nevješte ruke mogu impresionirati radovima nastalima iPhoneom, nakon što provuku fotografiju kroz neku od aplikacija. Možda će profesionalci i veliki zaljubljenici u sam čin fotografiranja s razlogom odmahnuti rukom na jednostavnost kojom svatko od nas može dobiti veći broj likeova, iako iPhoneove fotogrupe na Flickru pokazuju da i za to ipak treba imati oko. Tri aplikacije zabavit će i amatere i profesionalce.

Morelomo
Svi zaljubljenici u lomografiju, u nedostatku kakvog lomo fotića, poslužit će se aplikacijom Morelomo. Umjesto 'normalne' fotografije, dobit će onu u lomo stilu. Ili već nastale fotografije pretvoriti u lomo fotku.Cijena: besplatno

Lo-mob
Grupa na Flickru - u kojoj se nalaze fotografije što su prošle kroz filtre aplikacije Lo-mob - dovoljan je dokaz kvalitete aplikacije. Nudi trideset i devet retro filtara, od kojih će svaki vratiti vašu fotografiju u neko razdoblje u prošlosti - šezdesete, sedamdesete, osamdesete... Fotografiju možete snimiti direktno iz aplikacije ili povući neku od ranije nastalih.
Cijena: 1,99 dolara

Camerabag

Iako je većina inozemnih medija svrstala baš ovu aplikaciju među najbolje, nudi nešto manje opcija od aplikacije Lo-mob koja za istu cijenu ipak pruža više mogućnosti. Camerbag nudi 12 filtara (među kojima je i odlični 1974, kao da je fotografija snimljena te godine) i opciju fotografiranja iz aplikacije, odnosno opciju obrade postojećih fotografija.
Cijena: 1,99 dolara

Korištenje nekoliko filtara, recimo spremanje lomo fotografije u efektu Magazine u aplikaciji Camerbag, pa provlačenje kroz Lo-mob 35mm filtar, može dati dobre rezultate, kao i druge kombinacije kojih je doista velik broj. Kako izgledaju fotografije, pogledajte u grupama Camerbag Flickr, Lo-mob Flickr i Morelomo na ovom popularnom fotoservisu.