U POTRAZI I ZRAKOPLOV

Nađeno tijelo jednog ribara, za drugim se još traga

20.12.2010 u 12:29

Bionic
Reading

Jutros, oko 8,30, u uvali Cintinera kod Banjola pronađeno je beživotno tijelo. Pretpostavlja se da se radi o jednom od dvojice na moru nestalih ribara za kojima je sinoć na području pulskog akvatorija pokrenuta potraga

Kako je izvijestilo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, posmrtni ostaci, najvjerojatnije nesretno stradalog ribara, bit će prevezeni na obdukciju radi identifikacije, a za drugim se ribarom i dalje traga.

U potrazi za dvojicom pulskih ribara S. R. (56) i I. M. (54), koju je sinoć u 20,20 sati pokrenula Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru sa sjedištem u Rijeci, sudjeluju brodice pulske Lučke kapetanije i Pomorske policije te brod Obalne straže Andrija Mohorovičić, a jutros im se pridružio i zrakoplov Obalne straže.

Puljani S. R. i I. M. isplovili su jučer s brodicom pasara, oznake 930-PU, oko 15 sati iz lučice Veruda u pravcu svjetionika Porer, a posljednji put su viđeni oko 16 sati, na poziciji oko dvije nautičke milje jugoistočno od rta Verudica.

Budući da se dvojica ribara do 18 sati nisu vratila u matičnu luku, vlasnik je pokrenuo potragu svojim plovilom, nakon čega je alarmirao i Lučku kapetaniju u Puli te je pokrenuta potraga koja je trajala do duboko u noć. Izjutra, traganje je nastavljeno te je kod Banjola, u blizini plutača kojima se označavaju mjesta gdje su postavljene ribarske mreže, pronađeno tijelo jednog ribara, a potraga za drugim ribarom i barkom i dalje traje.

Naime, barka je tipa pasara, dužine 7,50 metara i plave boje sa svijetloplavom kabinom te je krma prekrivena ceradom svjetlije boje. Na pasari su se nalazili i manji hladnjaci bijele boje koji bi u slučaju potonuća trebali ostati plutati.