pokrenuta procedura

Nađena 25. krivotvorena diploma: Lažna profesorica radila u dvije osnovne škole

05.07.2019 u 14:43

Bionic
Reading

Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) priopćilo je u petak kako je otkrivena nova, ukupno 25. krivotvorena isprava u obrazovnom sustavu, i to kod osobe zaposlene u dvije osnovne škole u Međimurskoj županiji, te je u skladu s time pokrenuta odgovarajuća procedura

Kako se ističe u priopćenju, riječ je o krivotvorenoj diplomi profesor/ica biologije i kemije sa Sveučilišta J. J. Stossmayera u Osijeku, Odjela za biologiju.

Osoba je s krivotvorenom diplomom u jednoj osnovnoj školi radila šest, a u drugoj sedam godina. Po otkrivanju nevjerodostojnosti diplome, pokrenuta je procedura prema nadležnim tijelima.

U hrvatskom obrazovnom sustavu do sada je, tako, otkriveno ukupno 25 nevjerodostojnih isprava, osam svjedodžbi i 17 diploma, i to devet diploma Sveučilišta u Zagrebu, tri inozemne (Visoka poslovna škola strukovnih studija u Novom Sadu, Sveučilište u Grazu, Sveučilište u Ljubljani), dvije Sveučilišta u Osijeku, te po jedna sveučilišta u Zadru, Rijeci i Splitu.

  • +50
Blaženka Divjak Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CROPIX

Po naputku ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak, provjera vjerodostojnosti diploma i isprava zaposlenih u hrvatskim osnovnim i srednjim školama provodi se od 14. siječnja.