HEBRANG O DOSSIER.HR-U

'Nadan je bančio dok sam bio na bojišnici'

10.10.2009 u 14:24

Bionic
Reading

'Prema sadašnjem tijeku kampanje već se vidi da će ona biti vrlo prljava. To sam shvatio kada sam prije nekoliko dana gostovao na HRT-u i kada mi je novinarka iz rukava izvukla dodatnih pet pitanja. Priznajem da me to zbunilo i odmah sam shvatio da se igra prljavo i da će drugi kandidat Nadan Vidošević imati deset pitanja', komentirao je Andrija Hebrang slabo poznavanje datuma iz novije hrvatske povijesti, koje je nedavno demonstrirao u HRT-ovoj emisiji Dossier.hr.

'Sada ispada da Nadan Vidoševićbolje zna kada je priznata Hrvatska, a on je sam rekao da je bančio cijeli taj dan, dok sam ga ja proveo na osječkoj bojišnici kao izaslanik Vlade', kazao je Andrija Hebrang, HDZ-ov predsjednički kandidat koji je u sklopu svoje kampanje jutros posjetio sajam u Benkovcu koji je okupio 20-ak tisuća ljudi.

Kazao je da sigurno neće dozvoliti da nastupa prljavo i necivilizirano i da bi ova kampanja trebala pokazati demokratsku i civiliziranu razinu odnosa među kandidatima. Na sajam je, kako kaže, došao da bi ušao među ljude, upoznao se s problemima i pokušao ih riješiti pomoću svojih programa u kampanji. Također je istaknuo da ima punu podršku bivšeg premijera Sanadera koji ga je i predložio za kandidata pred središnjim odborom.

Andrija Hebrang na sajmu je kupio i planiranu peku i bukaru, a nenadano i sliku Ante Starčevića. Čim se približio štandu sa slikama, Hebrang se krenuo konzultirati sa suprugom koliko će novaca dati za sliku. Tada je netko doviknuo da bez supruge ne može ništa, a on je na to uzvratio da mu je supruga bolji šef financija nego Šuker. Naposlijetku su sliku platili 100 kuna, iako je bila upola jeftinija.

Večernji list piše kako se nešto kasnije na sajmu pojavio i Dragan Primorac koji je kao i pravi liječnik doduše pedijatar već na samom ulazu priskočio u pomoć ozlijeđenoj ženi koja je pala i ozlijedila se pred jednim automobilom uslijed hipoglikemije. Odmah ju je krenuo reanimirati te je sačekao do dolaska hitne pomoći.

Kaže kako još uvijek nije službeno obznanio svoju predsjedničku kandidaturu, ni odlučio kada će krenuti s kampanjom ali da je taj dan sve bliži. I on je prvi puta došao na sajam u Benkovac, a kako kaže to su mu predložile sestre franjevke iz benkovačkog kraja.