MESIĆ ČESTITAO HOLLANDEU

'Nadam se da će Hrvatska u vama i dalje imati prijatelja'

15.05.2012 u 19:11

Bionic
Reading

Bivši hrvatski predsjednik Stipe Mesić uputio je u utorak čestitke Francoisu Hollandeu povodom inauguracije za predsjednika Francuske i zaželio mu uspjeh, posebice uzevši u obzir 'složene okolnosti i prilike u svijetu koje traže nove ideje, pristup i hrabrost'

'Na dužnost predsjednika stupate u složenim okolnostima i u prilikama koje traže nove ideje, novi pristup i – prije svega – hrabrost u suočavanju s izazovima s kojima nije suočena samo Francuska, samo Europa, nego i cijeli svijet', napisao je Mesić i izrazio uvjerenost da je s Hollandeom na čelu Francuska i Europa dobila 'čovjeka koji neće robovati dosadašnjim modelima rješavanja akutnih problema koji se nisu pokazali ni dobrima, ni dostatnima'.

Podsjetio je da se kao predsjednik države uvijek zauzimao za izgrađivanje što boljih odnosa s Francuskom u kojoj 'Hrvatska nije imala samo važnog partnera u bilateralnim odnosima, nego i čvrstog podupiratelja njezina europskoga puta'.

'Moja je zemlja danas pred vratima Europske unije. Nadam se i vjerujem da će Hrvatska u Francuskoj pod Vašim vodstvom i dalje imati pouzdanog prijatelja, partnera i saveznika', zaključio je Mesić u svojoj čestitki.