u sklopu uskokove istrage

Sudsko vijeće promijenilo odluku osječkog suca - načelnik Čeminca ipak ide u istražni zatvor

29.04.2022 u 12:53

Bionic
Reading

Zlatku Pinjuhu, načelniku općine Čeminac, u petak je na Županijskom sudu u Osijeku određen jednomjesečni istražni zatvor u sklopu USKOK-ove istrage protiv njega i još četiri osobe povezane s njim

Izvanraspravno vijeće osječkog suda u petak je nakon žalbe USKOK-a preinačilo prošlotjedno rješenje suca istrage istoga suda koji je odbio prijedlog za određivanje istražnog zatvora Pinjuhu te mu odredio mjere opreza, odnosno zabranu komuniciranja sa svjedocima i približavanja svjedocima na manje od 50 metara, piše Jutarnji list.

Izvanraspravno vijeće na sjednici u petak je prihvatilo argumente USKOK-a te je načelniku baranjske općine Čeminac Zlatku Pinjuhu određen jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela.

Pinjuhov odvjetnik Hrvoje Grubeša rekao je da će se o daljnjim koracima konzultirati sa svojim branjenikom. Pinjuh je odmah po završetku ročišta odveden u istražni zatvor.

  • +15
Pao načelnik Čeminca: Uhićeni Zlatko Pinjuh i sinovi Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Pinjuh je, nakon što je srijedu razriješio s funkcije zaposlenicu Općine koja je svjedokinja u uskočkom kaznenom predmetu protiv njega, u četvrtak na njezino radno mjesto imenovao novog čovjeka. U razgovoru za Jutarnji list rekao je kako je imenovao pravnika Vladimira Šplajta iz Osijeka, novim pročelnikom Jedinstvenog upravnog odjela. Šplajt do sada nije bio zaposlenik Općine Čeminac.

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorović

'Morao sam premostiti pravnu prazninu funkcioniranja Općine, pa sam novog pročelnika imenovao na određeno vrijeme od tri mjeseca u kojem će se roku provesti sve potrebne radnje da se dođe do pročelnika na neodređeno vrijeme', rekao  je Pinjuh u četvrtak za Jutarnji list.