SKANDAL U VIŠNJANU

Načelnik općine drvenom batinom po automobilu

11.10.2010 u 15:03

Bionic
Reading

Načelnik Općine Višnjan Angelo Matich sudionik je još jednog incidenta. Naime, u petak oko 19.30 sati nasrnuo je drvenom batinom na automobil 78-godišnjeg A. J. koji se slučajno zatekao ispred njegove kuće

Budući da se središnji višnjanski trg uređuje, starac je vozeći po Dalmatinskoj ulici kasno uvidio da ne može dalje, no kad se htio u svojem Renault Cliju okrenuti u jednosmjernoj ulici, pred njim se pojavio razjareni načelnik te je počeo udarati po automobilu, od čega su ostala udubljenja na krovu. A. J. je podnio prijavu protiv 'nepoznatog počinitelja', no općinski načelnik oglasio se medijima priopćenjem u kojem potvrđuje da je sudjelovao u tom incidentu.

'Prihvaćam svu odgovornost koja proizlazi iz ovog događaja. Velik broj građana Općine Višnjan poznaje moj rad i trud koji ulažem da se odnosi u Višnjanu i okolici bolje urede, to su pokazali i na izborima, na čemu im još jednom zahvaljujem. Ne želim svojim građanima prodavati maglu i podilaziti, već zajednicu postaviti na zdrave i ekonomski utemeljene osnove, što smatram jedinim ispravnim. Ukoliko moja ponašanja ili postupci vrijeđaju moje sugrađane, pored svega što sam za iste učinio, ili još mislim učiniti, spreman sam kao odlučan čovjek ponuditi svoj mandat općinskog načelnika Općine Višnjan na raspolaganje', priopćio je prozvani načelnik Matich, opravdavajući se da je 'ljudski pogriješiti' i da se 'svakome može to dogoditi'.

Međutim, temperamentnom načelniku to je drugi incident i prijava. Naime, prije nekoliko mjeseci imao je konflikt s postarijom gospođom E. R. (63) koja se došla pobuniti jer joj je unuk izgubio mjesto u vrtiću, a razgovor je navodno završio naguravanjem.