očevid u tijeku

Na Zrću se dogodio obračun britanskih bandi? Policija uz pomoć snimke otkrila ubojicu

27.06.2018 u 08:44

Bionic
Reading

Jedan je engleski državljanin ubijen, a dva su ozlijeđena u srijedu rano ujutro na popularnoj plaži Zrće u Novalji na Pagu

Ubojstvo se dogodilo ispred jednog kluba, a žrtva je mlađi britanski državljanin, rekla je za tportal glasnogovornica PU ličko-senjske Maja Brozičević. U policiji pretpostavljaju kako je ubojstvo počinjeno hladnim oružjem.

Jutarnji list je objavio da su nadzorne kamere na Zrću snimile napad u kojem je ubijen 26-godišnji britanski državljanin, te da je policija po njoj uspjela identificirati osobe upletene u incident. Potraga za ubojicom još je u tijeku, a Jutarnji neslužbeno doznaje kako je bila riječ o sukobu dviju britanskih bandi.

  • +8
Na plaži Zrće ubijen Britanac Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin

Nedavno otvoreni Stožer za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone 2018. priopćio je kako policajci iz PU ličko-senjske, u suradnji s Ravnateljstvom policije i PU zadarskom, provode kriminalističko istraživanje ubojstva 26-godišnjeg državljanina Velike Britanije, koje se dogodilo u ranim jutarnjim satima ispred noćnog kluba na Zrću kod Novalje.

Na mjestu događaja provodi se očevid kojim rukovodi zamjenik Županijskog državnog odvjetnika u Zadru.

Prema dostupnim informacijama, oko 5.30 sati ispred kluba je napadnuto više stranih državljana, od kojih je jedan usmrćen, a još dva su ozlijeđena.

'U ovom trenutku u službenim prostorijama policije nalazi se više osoba povezanih s ovim događajem, a u tijeku je intenzivno kriminalističko istraživanje kojim će se utvrditi sve okolnosti ovog događaja', zaključuju u Stožeru.