NEPOZNATI RAZLOZI SUICIDA

Na Žnjanu se ubio bivši tajni agent

08.11.2008 u 08:00

Bionic
Reading

Bivši djelatnik Službe državne sigurnosti, Službe za zaštitu ustavnog poretka i Sigurnosno informativne službe, pedesetjednogodišnji Ivica Marušić, pucnjem u sljepoočnicu ubio se u subotu oko 14.40 sati u svom stanu u Kotorskoj ulici na Žnjanu

Marušić je u stanu koji je dobio od države živio u drugom braku sa suprugom, koja je u šoku, pa s njom policija satima nije uspjela obaviti razgovor, piše Slobodna Dalmacija.

Marušić je radio u jugoslavenskoj Službi državne sigurnosti tzv. SDS-u, pa je kao iskusni kadar, pogotovo po pitanjima tehnike, u početku stvaranja hrvatske države prešao u tadašnji SZUP u kojem se zadržao oko sedam godina. Koristeći izrazito povoljne uvjete, u mirovinu je otišao 1997. godine.

Dvije godine poslije, 1999, postao je direktor poduzeća AKD zaštita. Na tom mjestu Marušić je ostao oko godinu dana, jer se vratio u službu 2000. godine kao djelatnik SIS-a, vojne sigurnosno obavještajne službe, no nakon kratkog vremena opet je otišao u mirovinu. Marušić je prijateljskim i kumovskim odnosima povezan s istaknutim hrvatskim obavještajcima.