HLADNO I BUROVITO

Na Zavižanu izmjereno minus šest

27.10.2010 u 09:54

Bionic
Reading

Zbog orkanske bure dionica autoceste A 1, između čvorova Sveti Rok i Posedarje i državna cesta D54 Maslenica-Zaton Obrovački zatvorena je za sav promet, izvijestio je jutros HAK, a na Zavižanu je izmjeno minus 6 stupnjeva celzijusa.

Dionica Jadranske magistrale (D 8) od Bakra do Senja otvorena je za osobna vozila i autobuse, a dionicom od Senja do Svete Marije Magdalene i Paškim mostom smiju voziti samo osobna vozila.

Autocesta A 6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Delnice i Kikovica u smjeru Rijeke zatvorena je za: teretna vozila teža od 3,5 t, vozila s natkrivenim tovarnim prostorom, autobuse, motocikle i vozila s kamp-prikolicama.

Na mostu u Dubrovniku i Krčkom mostu zabrana je za autobuse na kat, motocikle, vozila s kamp prikolicama.

Zbog snijega na kolniku u Lici:

- na državnoj cesti D 506 Bruvno-Mazin-Dobroselo i D 25 Gospić-Karlobag promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. Granični prijelaz Plovanija otvoren je samo za vozila do 3,5 t.

U prekidu su trajektne linije prema otocima Pagu (Prizna-Žigljen), Rabu (Jablanac-Mišnjak) i Braču (Makarska-Sumartin). Trajekt na liniji Valbiska-Lopar (Krk-Rab) ne prevozi kamione i autobuse.

Otkazani su polasci katamarana: Ubli-Vela Luka-Hvar-Split (04.30), Korčula-Hvar-Split (06.00), Jelsa-Bol-Split (06.15) i Vis-Split (07.00)