PORUKA BRUCOŠIMA

Na zagrebačkom Filozofskom fakultetu najviše studenata na anglistici, evo gdje je bilo najteže 'upasti'

27.07.2020 u 20:26

Bionic
Reading

Na zagrebačkom Filozofskom fakultetu najveći broj studenata upisan je na dvopredmetnom studiju anglistike, njih 120, na dvopredmetnom studiju kroatistike - 82 studenata i jednopredmetnom studiju psihologije - 78 studenata.

Prema broju prijavljenih pristupnika, na jedno upisno mjesto najveći interes iskazan je za jednopredmetni studij pedagogije na kojem se za jedno upisno mjesto natjecalo 19 pristupnika. Kod dvopredmetnih studija najveći broj pristupnika natjecao se za jedno upisno mjesto na studiju antropologije gdje se 15 pristupnika natjecalo za svako upisno mjesto.

Najveći broj prijava pristupnika zabilježen je za jednopredmetni studij psihologije na kojem se 829 pristupnika natjecalo za upis na 78 raspoloživih upisnih mjesta, izvijestili su sa zagrebačkog Filozofskog fakulteta.

Podsjetili su i da je ove godine Filozofski fakultet u Zagrebu upisalo 77 studenata više nego prošle godine što znači da će imati 935 brucoša i brucošica, kao i da su prvi puta proveli online upise za nadolazeću akademsku godinu 2020/21.

"S veseljem čekamo početak nove akademske godine, bilo u virtualnom bilo u fizičkom formatu i nadamo se da ćemo zajedno s brucošima i brucošicama stvarati sjajnu atmosferu učenja i istraživanja", poručili su s Filozofskog fakulteta.