nesreća kod pokupskog

Na terenu interventna i specijalna policija; češljaju svaki pedalj u potrazi za krijumčarom

26.08.2019 u 13:24

Bionic
Reading

Specijalna, interventna, granična i kriminalistička policija su na terenu i intenzivno tragaju za vozačem kombija koji je prevozio 11 migranata te sletio u rijeku Kupu kod Pokupskog

'Sve raspoložive policijske snage su na terenu i to specijalne, interventne, granične i kriminalističke policije', kazao je u za N1 Dario Kačmarčik, glasnogovornik PU Sisačko- moslovačke.

Identitet vozača još nije otkriven, a tri osobe koje se dovode u vezu s ovim događajem uhićene su u nedjelju te se nad njima provodi istraživanje.

'Oni su jučer oko 18.15h zatečeni prilikom prelaska granice u redovnoj autobusnoj liniji i nalaze se u Policijskoj upravi i istraživanje je u tijeku', rekao je Kačmarčik.

  • +8
Kombi s migrantima sletio u Kupu Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Cutuk/PIXSELL

Sve spašene osobe, dodao je, namjeravaju zatražiti azil u Hrvatskoj. Pet ih je u Zagrebu, a pet u bolnici u Sisku i dobrog su općeg zdravstvenog stannja.

'Oni bi trebali danas izaći iz bolnice i bit će prebačeni u Zagreb', rekao je Kačmarčik te dodao kako se rado o dva državljana Irana dok su ostali državljani Afganistana. Još se utvrđuje odakle su došli u Hrvatsku.