afera agram

Na svinjokolju kod sestre Milana Bandića vozio ga službeni auto: Zvao me Bandićev vozač

02.10.2019 u 11:02

Bionic
Reading

U nastavku suđenja za aferu Agram trebao je svjedočiti šogor optuženog Milana Bandića Mile Macan, no on je iskoristio blagodat nesvjedočenja jer je rodbinski povezan s Bandićem. Svjedočio je ravnatelj Kulturnog centra Travno Josip Forjan

U centru kojem je Josip Forjan na čelu bila je zaposlena Dijana Muhović, koju je prema optužnici službeno vozilo grada Zagreba vozilo u Tuzlu na pogreb majke za koju se na zadnjoj raspravi doznalo da je još živa, piše Večernji list.

Također je svjedočio Veljko Horvat, koji je išao na svinjokolju kod sestre Milana Bandića u Hercegovinu, za što je prema optužnici korišten službeni automobil grada Zagreba. Svjedok je rekao da ga je na svinjokolju pozvao vozač Milana Bandića Zdravko Krajina te da ne zna čije je vlasništvo automobil kojim su putovali.

Na svinjokolju su još išli Josip Katić te Ratimir Jureković za kojeg je Krajina u svom iskazu rekao da ga je vozio na sastanak u Mostar, no svjedok o tom sastanku nije znao ništa. Ustvrdio je da mu je Jureković pomagao oko izrade kobasica.

  • +2
Na Županijskom sudu saslušani svjedoci u suđenju Milanu Bandiću Izvor: Pixsell / Autor: Davorin Visnjic/PIXSELL