UJEDINJENJE NA POMOLU?

Na svepravaškom saboru izabrati vodstvo pravaša

21.02.2012 u 16:27

Bionic
Reading

HSP dr. Ante Starčevića najavio je danas da do idućih parlamentarnih izbora želi okupiti sve stranke, udruge i pojedince pravaškog svjetonazora na svepravaškom saboru kako bi se izabralo vodstvo koje će znati čuvati i štititi nacionalne interese Hrvatske i njezinih građana u sklopu europskih integracija u koje ćemo uskoro ući

Također želi u 'političku povijest poslati one koji su zlorabili pravaštvo radi stjecanja osobnih sinekura i beneficija'. U danas objavljenom priopćenju HSP dr. Ante Starčevića ističe da ta stranka već za lokalne izbore želi okupiti istinske pravaše i starčevićance i na zajedničkom kvalitetnom programu zatražiti povjerenje hrvatskih građana.

Naglašavajući da je ta stranka osnovana radi očuvanja i dosljednog provođenja najstarijega i jedinoga izvornoga hrvatskoga političkog svjetonazora - pravaštva i kako je svjesna da taj program ne može baštiniti samo jedna politička grupacija, HSP dr. Ante Starčevića podsjeća da je usporedno s osnutkom stranke pokrenut i politički projekt 'Pravaški kišobran'. Projekt je pokrenut radi okupljanja političkih stranaka, udruga i istaknutih pojedinaca sličnoga ili istoga političkog svjetonazora.

'Postizanjem parlamentarnog statusa HPS dr. Ante Starčevića stekao je legitimitet i legalitet da nastavi jačanje svoje stranke i širenje započetog projekta. Već u predizborno vrijeme ovom projektu se priključio HČSP i niz drugih manjih stranaka sličnog predznaka', navodi se u priopćenju i ocjenjuje da je predsjednica stranke i jedina pravaška saborska zastupnica Ruža Tomašić osoba koja je svojim životom i djelima pokazala kako treba gledati ono što političari rade, a ne što govore, i dokazala da ono što zagovara i živi.

U priopćenju se navodi da će 10. ožujka u Zagrebu biti održan 2. opći sabor HSP-a dr. Ante Starčevića na kojem će stranački izaslanici izabrati vodstvo stranke 'koje će znati okupiti sve istinske pravaše i starčevićance, zajedno s njima načiniti kvalitetan program te sa strankama sličnoga političkog programa zatražiti povjerenje hrvatskih građana na lokalnim izborima'.

'U izbornom ciklusu do idućih parlamentarnih izbora pozvat ćemo sve na svepravaški sabor te iznjedriti vodstvo koje će znati čuvati i štititi nacionalne interese Hrvatske i njezinih građana u okviru europskih integracija u koje ćemo uskoro ući', navodi u priopćenju. HSP dr. Ante Starčevića poziva sve one koji se prepoznaju u navedenom da im se pridruže te da, kako se navodi, zajedno pošalju u 'političku povijest one koji su zlorabili pravaštvo radi stjecanja osobnih sinekura i beneficija'.

Tu se, kako se navodi, misli na vodstvo 'Đapić-Jukić-Srbova HSP-a d.o.o.', ali i na one koji se poput slavonskobrodskoga gradonačelnika Mirka Duspare ovih dana 'pokušavaju prometnuti u žrtve njihove politike'. 'To se naziva politikom 'naknadne pameti', navodi se i tvrdi da su on i njemu slični unatrag nekoliko godina bili odgovorni za 'političko nasilje koje su provodili nad neistomišljenicima u Slavonskome Brodu i šire'.