drama u sudnici

Smiljanina ujna: 'Nazvala me Katarina i rekla da vire noge iz škrinje'

07.11.2019 u 11:45

Bionic
Reading

Suđenje Smiljani Srnec (45) optuženoj da je u ljeto 2000. u kući u Palovcu ubila sestru Jasminu Dominić i tijelo sakrila u zamrzivač nastavljeno je u četvrtak, a iskaz je dala patologinja i obducentica dr. Andrina Kopjar kojoj je pozlilo tijekom pokazivanja fotografija

Njezino ispitivanje je prekinuto i odgođeno. Patologinja je rekla kako su uočene ozljede na lijevoj strani glave, a uzrok smrti je višestruki prijelom svoda i baze lubanje s ozljedom mozga, piše Večernji list.

'Zadobila je pet ili šest udaraca u glavu, a kako je u želucu pronađena krv, to znači da je bila živa kad je zadobila udarce. Živjela je možda još pet do deset minuta. Umrla je nasilnom smrću. Truležne promjene bile su lakog ili prvog stupnja, i na temelju njih se ne može utvrditi točno vrijeme smrti', rekla je.

Iskaz je dala i Ivana Bačić iz Centra za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić, koja je vještačila brtve na zamrzivaču čiji je poklopac, kako je utvrđeno, bio zalijepljen ljepilom.

Takvo ljepilo stvara čvrstu vezu između slijepljenih predmeta i teško bi se mogao odvojiti poklopac zamrzivača. Vještakinja nije utvrđivala vrijeme lijepljenja. Na pitanju o količini, rekla je da je vjerojatno trebalo nekoliko ili jedna veća tuba. Rok trajanja ljepila se primarno odnosi na to koliko dugo se može nakon otvaranja istisnuti iz tube, a ne koliko će dugo držati. Danas je trebao vještačiti i sudsko-medicinski vještak, no ispričao se zbog drugih obveza.

Nastavak suđenja Smiljani Srnec optuženoj za ubojstvo sestre Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Suđenje je nastavljeno svjedočenjem Nade Sabol, ujne Smiljane Srnec, supruge brata Katarine Dominić, piše Dnevnik.hr. Ona je rekla kako je Smiljanina i Jasminina majka jedno vrijeme od nje i supruga posuđivali novac, ali i da neko vrijeme nisu bili u kontaktu. Za nestanak Jasmine saznala je tek iz medija, a misli kako se s Jasminom zadnji put vidjela 1999.

'Na dan kad je pronađeno tijelo zvala me Katarina i rekla da se vide noge u škrinji i mogu li djecu dovesti do nas. Mom suprugu je u tom trenu pozlilo, nedavno je imao srčani udar. Tada nitko nije rekao tko se zapravo nalazi u škrinji', kazala je Sabol.

Nakon nje svjedočila je Draga Sabol, druga Smiljanina ujna koja je rekla kako s obitelji Dujmović 'već dugo' nije bila u nikakvim odnosima.

'S Jasminom sam razgovarala kad smo je selili u Zagreb na studij. Obećali smo da ćemo joj davati džeparac. Jasmina je bila super osoba, jako dobra. Zadnji put sam je vidjela kad smo kćer i ja vozile iz Preloga te smo je vidjeli na koturaljkama, to je bilo negdje u petom mjesecu, ali ne znam koje godine. Nakon toga više nismo komunicirale, niti sam je vidjela. Pitala sam mamu Katarinu što je s Jasminom i ona je uvijek našla neki izgovor zašto je nema. Rekla mi je da je u Francuskoj na brodu te da tamo ima nekog dečka. Nisam joj vjerovala jer je ona isto dosta lagala', rekla je Sabol.

Dodala je da je prekinula svaki kontakt s obitelji kad je shvatila da je majka prijavila nestanak kćeri tek nakon pet godina.