ŠPREM O VRTIĆIMA U ZAGREBU

'Na snazi je tiha koalicija Bandića i HDZ-a'

25.10.2011 u 12:41

Bionic
Reading

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Boris Šprem sredinom rujna od Ministarstva uprave zatražio je inspekcijski nadzor nad neprovođenjem skupštinske odluke Gradske uprave o cijenama vrtića, iz travnja ove godine. Iako je rok za očitovanje, prema njegovim riječima, istekao 13. listopada, zaključio je kako je 'na sceni tiha ali efikasna koalicija između HDZ-a i gradonačelnika'

Povod za Špremovu konferenciju za novinare bio je Bandićev istup, koji je na sjednici Skupštine ustvrdio da je na sceni model naplate vrtića koji je Skupština izglasala u prosincu prošle godine. Prvi čovjek Skupštine podsjetio je na razvoj događaja oko dječjih vrtića, kao i na politiku SDP-a, po tom pitanju.

'Usprotivili smo se poskupljenju vrtića u to vrijeme i dohodovnom principu u obračunavanju participacije roditelja za cijenu vrtića. Tada smo došli i do proračuna i iako se dosta u javnosti provlači teza da smo glasajući za proračun zapravo čuvali svoje fotelje, naš stav po pitanju vrtića bio je jasan jer smo 20. travnja donijeli drugu odluku i proveli javnu raspravu o tom pitanju', rekao je Šprem dodavši kako nije točno da je SDP , kad je sudjelovao u donošenju proračuna, odustao od politike prema vrtićima, koja je sukladna odluci iz travnja.

Također je podsjetio kako su se po pitanju vrtića očitovala tri ministarstva koja su gotovo jednoglasno rekla da je Skupština u pravu. Unatoč tome, izvršna je vlast putem uplatnica gurala Bandićev model iz prosinca prošle godine.

'Rok za očitovanje o inspekcijskom nadzoru istekao je 13. listopada, a odgovora nema. I dalje je na sceni jedna tiha ali efikasna koalicija između HDZ-a i gradonačelnika. Da nije tako, Ministarstvo bi reagiralo i provelo nadzor', zaključio je Šprem.