REKORDAN TURISTIČKI VIKEND

Na Ravči u jednom danu izašlo čak 8.000 automobila

02.08.2010 u 12:31

Bionic
Reading

Vikend kojim je završio srpanj, a počeo kolovoz donio je rekordne brojke turista i rekordan broj automobila koji su izišli s Dalmatine na naplatnim kućicama na Ravči

Vikend kojim je završio srpanj, a počeo kolovoz donio je rekordne brojke turista i rekordan broj automobila koji su izišli s Dalmatine na naplatnim kućicama na Ravči.

Samo u subotu kad je bio udarni dan, kroz naplatne kućici na Ravči izišlo je oko 8.000 automobila, što je ulazak preko 32.000 turista koji su došli Dalmatinom automobilima i autobusima. I nedjelja je također bila vrlo prometna, jer je početak kolovoza udarni termin za turiste iz Italije i djela Njemačke.

Talijani 1. kolovoza počinju koristiti ferragosto i kolektivno idu na odmor, ove godine najviše u Hrvatsku, jer im je najpovoljnija, a završetak škole u Bavarskoj donio je značajan priliv turista iz te Njemačke pokrajine koja je tradicionalno sklona Makarskom primorju i Dubrovniku.

Pretpostavlja se da je HAC samo u subotu kada je bio najveći izlaz s Dalmatine utržio oko milijun kuna.

Na naplatnim kućicama na Ravči i dalje su otvorene četiri izlazne trake i povremena su čekanja na izlaz, do 20 minuta, a ne prevelike gužve ni čekanja kao za protekli vikend.