BLOKIRANI MILIJUNAŠI

Na popisu onih kojima će Zagreb oprostiti dugove za neplaćene režije su mnoga poznata imena

30.10.2018 u 22:24

Bionic
Reading

Nakon što je 21. srpnja na snagu stupio Zakon o otpisu dugova fizičkim osobama, Grad Zagreb odlučio je svojim građanima čiji su računi u blokadi i pod ovrhom oprostiti do 10.000 kuna za komunalije, ali bez socijalnog ili imovinskog cenzusa, pa će se tako dugovi opraštati svima

Na listi se nalaze i imena ljudi za koje se nikako ne bi moglo smatrati da su socijalni slučajevi, piše Jutarnji list.

Među onima kojima će grad Zagreb oprostiti dugove je Vladimir Zagorac, bivši general HV-a, koji je u nekoliko sudskih postupaka osuđivan za različita kaznena djela u Hrvatskoj i Austriji, najpoznatije je ono za krađu dijamanata.

Dug bi trebao biti oprošten i Zoranu Buriću, suprugu potpredsjednice Vlade i ministrice vanjskih i europskih poslova Marije Pejčinović Burić, koji je direktor tvrtke MCC, a javnosti je postao zanimljiv zbog projekta gradnje plinske termoelektrane na Cetini.

Tu su i poznati nogometaši i sportski djelatnici Dino Drpić i Zoran Mamić, ali i Zvone Boban. Njima će se također otpisati do 10.000 kuna, bez obzira na to što su tijekom karijere zaradili popriličan novac, piše Jutarnji list.

U blokadi je i kontroverzni šibenski tajkun i plejboj Andrija Kević, koji je 2015. završio u zatvoru zbog financijskih malverzacija, a živi u dva milijuna vrijednoj vili na Gornjem Prekrižju.

Režije se nije sjetio platiti ni Zvonko Zubak, moćni trgovac oružjem čije se bogatstvo procjenjivalo na 71 milijun eura.

U dugove je zapao i tzv. dobri tajkun iz Sesveta, Marijan Šarić, vlasnik Europatradea, a na listi se našao i poznati producent Roman Majetić, nekadašnji kralj sapunica koji je također pod blokadom.

Račune na vrijeme nije plaćao ni najuspješniji hrvatski automobilist Niko Pulić.