ČVENK HUP-A I VLADE

Na pomolu kompromis oko harača?

15.02.2010 u 16:41

Bionic
Reading

Premijerka Jadranka Kosor u Banskim dvorima je održala sastanak s predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca. HUP-ovci su na čvenku premijerki još jednom iznijeli svoje primjedbe, no koji je bio njen odgovor, iz šturog priopćenja nije se moglo iščitati

'Predstavnici Vlade i HUP-a zaključili su da je u aktualnim gospodarskim okolnostima od izuzetnog značaja kontinuirana, konstruktivna i učinkovita suradnja. Na sastanku je otvoren čitav niz tema, od oživljavanja stanogradnje, potpore kupcima stanova, industrijskog i građevinskog sektora, proizvodnje lijekova, nautičkog sektora, jačanja izvoza, javnih i drugih investicija, konkurentnosti hrvatskog gospodarstva, do kretanja zaposlenosti i unapređenja upravljanja trgovačkim društvima u većinskom vlasništvu RH. Predsjednica Vlade predstavila je niz mjera poduzetih na osiguranju stabilnosti hrvatskog gospodarstva u uvjetima globalne ekonomske krize. Predstavnici poslodavaca ukazali su na značaj konzultacija prilikom donošenja određenih propisa koji se odnose na poslovanje gospodarskih subjekata', stoji u šturom priopćenju izdanom nakon sastanka HUP-ovca i premijerke Kosor.

Ništa konkretniji šef HUP-a Damir Kuštrak nije bio ni u izjavi nakon sastanka. 'Dogovoreno je da ćemo po pojedinim pitanjima biti pozvani na Vladinu Koordinaciju za gospodarstvo i da će za dva tjedna biti novi sastanak. Mnoge teme još nisu razriješene i ako bude funkcioniralo ovo što je dogovoreno, onda ćemo se vjerojatno i približiti. Što se tiče ukidanja kriznog poreza i smanjivanja PDV-a koje smo zatražili, o tome će još biti razgovora, no nadam se da sam na dobrom tragu da postignemo kompromis. Važno je postići konsenzus zato jer je u ovoj zemlji važno da optimizam bude s pokrićem, a ne bez njega', kratko je prokomentirao Kuštrak.