OTVOREN POZIV NA SASTANAK

Na Pantovčaku još uvijek bez odgovora iz SDP-a

13.04.2015 u 23:24

Bionic
Reading

Ured predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović u ponedjeljak predvečer iz SDP-a još nije dobio odgovor na njezin poziv na sastanak u utorak ujutro, rečeno je Hini na upit za komentar informacije da nitko iz SDP-a neće doći na Pantovčak

Hini je, naime, od izvora bliskog predsjedniku SDP-a popodne potvrđeno da Zoran Milanović, kao ni bilo tko drugi iz stranke neće ići na Pantovčak, a u Uredu predsjednice kažu da odgovor na poziv nisu dobili te da "termin za sastanak još uvijek stoji".

'Predsjednica je pozivom na sastanak htjela iskazati namjeru postizanja zajedništva te, stavljajući osobne taštine i ego na stranu, sjesti i razgovarati o tome kako Hrvatskoj dati bolju budućnost. Predsjednica izražava nadu da će državni interesi prevagnuti nad osobnima jer Hrvatska u ovome trenutku treba zajedništvo, neovisno o stranačkoj pripadnosti', ističu u njezinu Uredu.

Dodaju kako nije riječ o konzulatacijama već o razgovoru o bitnim društvenim pitanjima, a predsjednica Republike o tome želi razgovarati sa svim dionicima, političkim strankama, sindikatima i poslodavcima.

Navode i da Grabar-Kitarović od prvoga dana stupanja na dužnost poziva na konsenzus i zajedništvo zbog sveukupne teške situacije u kojoj se Hrvatska nalazi. Poručuju i da je u pismu u kojem političke stranke poziva na Pantovčak navela kako je cilj sastanka učvrstiti osnove društvene stabilnosti, kako bi se kreirao okvir za što povoljniji razvoj svih segmenata društva i gospodarstva.

Cilj je definiranje i postizanje suglasja o ključnim društvenim i gospodarskim problemima te njihovom rješavanju, a sve kako bi se ostvario željeni društveni i gospodarski razvoj Hrvatske, naglašavaju u Uredu predsjednice.

Predsjednik Hrvatskoga sabora i Glavnog odbora SDP-a Josip Leko u ponedjeljak je, naime, u razgovoru za Hrvatski radio zamjerio Grabar-Kitarović da nije naznačila što je cilj sastanka na Pantovčaku i što se njime želi postići.