'TESTNA' VOŽNJA

[VIDEO] Na magistrali kod Dubrovnika nagazio Neveru preko 230 na sat, promet nije bio zatvoren!? Stigla reakcija iz Rimčeve tvrtke

03.06.2021 u 10:35

Bionic
Reading

Na Redditu, u grupi znakovitog imena Idiots in Cars, pojavila se snimka na kojoj vozač za upravljačem Nevere, novog proizvoda Rimac Automobila, vozi na magistrali kod Dubrovnika brzinom 230 km/h

Dubrovački dnevnik u srijedu je objavio kako je Nevera, koja je službeno predstavljena u utorak, izložena u hotelskom kompleksu Dubrovački vrtovi sunca.

U strogoj tajnosti priprema se prezentacija automobila za potencijalne kupce, a testiranje i probne vožnje bi se navodno trebali odvijati i na magistrali.

Cijeli kompleks je zatvoren za javnost, radnici su upozoreni na diskreciju i zabranu fotografiranja.

Na snimci se vidi kako vozač Rimčeve Nevere na magistrali kod Dubrovnika postiže brzinu od 230 km/h, a u suprotnom smjeru prolazi niz automobila, što sugerira da taj dio magistrale nije bio zatvoren za promet, zaključuje Index.

Iz Rimac Automobila za Jutarnji kažu kako su tek sada vidjeli snimku te da će istražiti o čemu se radi. “Zalažemo se za poštivanje propisa i to je svima komunicirano”, dodaju.

  • +17
Rimac Nevera Izvor: Promo fotografije / Autor: Philipp Rupprecht

Podsjetimo, iz Rimčeve tvrtke tvrde da je Nevera po svim performansama najsnažniji i najbrže ubrzavajući homologirani auto u proizvodnji, bez obzira na vrstu pogona.

Automobil ima čak 1914 konjskih snaga. Razvija najveću brzinu od 412 kilometara na sat i do 100 km/h ubrzava za nevjerojatnih 1,85 sekundi.

Nevera će se u potpunosti proizvoditi u Hrvatskoj, a Rimčev plan je izbaciti na tržište samo 150 primjeraka. Već ove godine kreću prve isporuke. Prodajna cijena bit će dva milijuna eura, odnosno oko 15 milijuna kuna.