GUŽVE PREMA MORU

Na Lučkom kolone duže od 10 kilometara

01.08.2009 u 12:20

Bionic
Reading

Na naplati Zaprešić na autocesti A 2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba kolona je duga oko 2 km, pa se u neprekinutoj koloni od oko 12 km vozi do ulaska na autocestu A1 u Lučkom.

Na izlazu s autoceste u Lučkom kolona je oko 8 km. Da se rastereti izlaz Lučko dio vozila preusmjerava se na naplatu Demerje.

Kolona na zagrebačkoj obilaznici iz smjera Bregane duga je oko 12 km, a iz smjera Ivanje Reke oko 12 km. Dodatno, promet usporavaju radovi kod Buzina.

U kolonama, a na nekim dionicama krajnje usporeno, vozi se od Lučkog do Bosiljeva. Na autocesti A 1 usporeno i u koloni vozi se i na dionici od odmorišta Jasenice do čvora Posedarje, u smjeru juga.

Na autocesti A 6 povremeno do zastoja dolazi na izlazu Oštrovica, u smjeru Rijeke.

Do zastoja dolazi i na Riječkoj obilaznici gdje je zbog radova kolnik sužen, a na ŽC u Meji te na jadranskoj magistrali od Bakra prema jugu unatoč gustom prometu u oba smjera, vozi se bez zastoja.

Zbog lakše prometne nesreće u Korenici promet teče usporeno u koloni.

Ulaz osobnih vozila pojačan je na graničnim prijelazima Goričan, Bregana, Rupa, Pasjak i Plovanija, a na Maclju u oba smjera (čekanja do 30 min). Izlaz osobnih vozila pojačan je na GP Bajakovo, kolona je duga oko 2 km.

Pojačan je priljev vozila u većini trajektnih pristaništa prema sjeverno i srednje dalmatinskim otocima.