IZ AFRIČKIH ZEMALJA

Na Lampedusu stiglo 1.600 imigranata

14.08.2011 u 15:28

Bionic
Reading

Oko 1.600 imigranata iskrcalo se jučer i danas na talijanski otočić Lampedusu, smješten na pola puta između afričke obale i Sicilije, prenosi HRT

Kako javlja HRT, među imigrantima koji su stigli na desetak plovila bilo je stotinjak žena i oko četrdesetero djece, među kojima troje novorođenčadi. Pripadnici obalne straže izvijestili su o još dvije skupine od po nekoliko stotina imigranata koje stižu iz smjera Afrike. Jedna se nalazi na oko sedam, a druga skupina na oko 50 morskih milja južno od obala Lampeduse.

Mediji izvješćuju i o 48 imigranata iz Alžira, 45 muškaraca, jednoj ženi i dvoje djece, koji su noćas trošnim plovilom stigli do jugozapadnih obala Sardinije.

U posljednjih nekoliko mjeseci tisuće ljudi pobjeglo je iz Libije. Uglavnom je riječ o imigrantima koji su ondje došli na rad iz afričkih zemalja ili izbjeglicama koje bježe pred sukobima u regiji.

Brojni su se na putu prema talijanskim obalama utopili. Najmanje 1.500 imigranata koji su krenuli iz Libije u potrazi za boljim životom nestalo je od početka sukoba u Libiji polovicom ožujka u Sredozemlju.