'BIJEG' TURISTA IZ HRVATSKE

Na izlazu iz zemlje kolone do 13 kilometara

22.08.2010 u 14:28

Bionic
Reading

Pojačan je promet na važnijim cestama, osobito na autocestama Zagreb-Ravča, Rijeka-Zagreb, Zagreb-Macelj, Bregana-Lipovac, Zagreb-Goričan, kao i na Istarskom ipsilonu, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK)

Pojačan je promet na važnijim cestovnim pravcima osobito na autocestama: A1, A6 Rijeka-Zagreb, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A4 Zagreb-Goričan, kao i na Istarskom ipsilonu, izvijestio je popodne u 16,20 sati Hrvatski auto-klub

Na naplati Lučko na izlazu prema Zagrebu kolona vozila duga je oko 3 km, dok je na naplati Trakošćan kolona vozila u smjeru Slovenije duga oko 2 km

Tijekom dana gužve se očekuju u blizini turističkih središta na Jadranu i u unutrašnjosti Istre, a zastoji su mogući na dionicama na kojima su u tijeku radovi.

Za sav promet je zbog radova zatvorena državna cesta D 22 Novi Marof-Sudovec. Obilazak je Breznica-Visoko-Sudovec.

Pojačan je putnički promet na graničnim prijelazima sa Slovenijom povremeno u oba smjera kao i na GP Stara Gradiška i Bajakovo na ulazu.

Zbog gužve na izlazu na GP Goričan, gdje su čekanja oko 30 minuta, promet se povremeno preusmjerava na stari granični prijelaz.

Zbog gužve u teretnom prometu prema Sloveniji prometna policija isključuje teretna vozila kod čvora Sveti Križ Začretje na autocesti A2 Zagreb-Macelj.

Trajekti plove prema redu plovidbe, a pojačan je promet u većini trajektnih luka i pristaništa.

Zbog proslave blagdana danas će trajekt koji iz Trogira kreće u 20,30 sati najprije pristati u Drveniku Velom (u 21,30 sati), pa produžiti do Drvenika Malog gdje će i noćiti. U ponedjeljak, 23. kolovoza, trajekt će isploviti iz Drvenika Malog u 6 sati pa će pristati u Drveniku Velikom u 6,20 sati te produžiti za Trogir.

Prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija na Istarskom ipsilonu kolona vozila u rano poslijepodne bila je duga čak oko 13 kilometara