KALMETA NA VALU OPTIMIZMA

'Na izborima ćemo potući SDP'

18.03.2010 u 22:23

Bionic
Reading

Predsjednik zadarske Županijske organizacije HDZ-a i potpredsjednik stranke Božidar Kalmeta večeras je u Benkovcu, na svečanosti u povodu 20. obljetnice utemeljenja ogranka stranke, rekao da je HDZ danas apsolutno čvrst i jedinstven i zna kako će zemlju izvesti iz krize

Po istraživanju javnog mnijenja, 77 posto građana daje potporu premijerki Jadranki Kosor i njezinoj vladi, a HDZ-ov rejting je oko 30 posto, rekao je Kalmeta. Vlada ima nekoliko bitnih ciljeva: prvo, provodi mjere za ubrzani gospodarski oporavak, a drugo, u završnim je pregovorima s EU. U siječnju iduće godine, rekao je, Hrvatska će potpisati pristupni ugovor za članstvo u EU, nakon čega slijedi ratifikacija po parlamentima EU zemalja.

HDZ će pobijediti i na slijedećim parlamentarnim izborima, istaknuo je Kalmeta. Uvijek pobjeđujemo SDP, od 20. godina samostalnosti, samo su četiri godine bili na vlasti, rekao je. Kad ih uvjerljivo potučemo na izborima onda, kazao je, šute nekoliko mjeseci nakon čega slijedi opet njihova ofenziva koja se očituje kroz traženje ostavki, smjena, prijevremenih izbora. I kad dođu novi izbori, ponovo ćemo ih potući, rekao je Kalmeta i dodao da prijevremenih izbora neće biti jer nema razloga za to, a kad bi i bili, opet bi HDZ pobijedio.

Kalmeta se prisjetio i događaja od prije 20 godina kada je u Benkovcu utemeljen ogranak HDZ-a. Unatoč nagovorima da ne ide, na skup je došao prvi predsjednik HDZ-a i predsjednik hrvatske države dr. Franjo Tuđman. Srpski ekstremisti su tada prekinuli skup, a na dr. Tuđmana pokušali atentat, podsjetio je Kalmeta. Udarili su na Tuđmana jer je bio jedini političar koji je imao viziju i program kako Hrvatsku izvesti iz Jugoslavije i učiniti je samostalnom i slobodnom državom. Pokušaj atentata bio je čin velikosrpske politike, izjavio je Kalmeta.

Na skupu u sportskoj dvorani, na kom se okupilo nekoliko stotina članova HZD-a iz Benkovca, Zadarske županije i ostalih dijelova Hrvatske, govorili su i predsjednik benkovačkog HDZ-a i benkovački gradonačelnik Branko Kutija te zadarski župan Stipe Zrilić.