'PALE IH PIROMANI'

Na istom području u mjesec i pol dana 10 požara

09.08.2012 u 15:18

Bionic
Reading

U tijeku je gašenje požara na području Konjevrata u Šibensko-kninskoj županiji, a požarom je zahvaćeno 15 hektara hrastove šume, trave i niskog raslinja, izvijestila je večeras u 18,30 sati Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS)

U gašenju sudjeluju Državna intervencijska postrojba Šibenik i lokalne zemaljske snage. Požar su iz zraka prvotno gasila tri Canadaira i Air Tractor koja su rano poslijepodne napustila požarište. Zbog pojačanog vjetra požar se ponovno jače aktivirao, pa su kasnije tijekom poslijepodneva na požarište ponovno upućena dva Canadaira.

'U posljednjih mjesec i pol dana ovdje je gorjelo desetak puta. To pale piromani i to svake godine iznova', rekao nam je zapovjednik šibenskog JVP-a Darko Dukić.

Vatrogasno operativno središte Divulje DUZS-a zaprimilo je u 17,05 sati dojavu o požaru na području Južne Dubrave u Šibeniku. Požar je lokaliziran u 17,23 sati, a izgorjelo je 0,15 ha trave, niskog raslinja i mladog maslinika. U gašenju su sudjelovali JVP Šibenik i DVD Perković. Požar je iz zraka gasio Canadair koji je na ovo požarište preusmjeren s požarišta na području Konjevrata, kako bi se spriječilo širenje požara. U tijeku je sanacija požara.

Požar na području Vrdova, Priorica, kod Sinja, u Splitsko-dalmatinskoj županiji, koji je u Vatrogasno operativno središte Divulje DUZS-a dojavljen u 15,10 sati, lokaliziran je u 17,30 sati. U gašenju je sudjelovao DVD Sinj te Canadair. Opožareno je 2000 metara četvornih trave, makije i divlje hrastove šume na teško pristupačnom terenu. U tijeku je sanacija požarišta.

Oko 17,45 sati lokaliziran je i požar na području Visočana, u Zadarskoj županiji, koji je u vatrogasno operativno središte Divulje DUZS-a dojavljen oko 17 sati. U gašenju su sudjelovali JVP Zadar i DVD Ražanac. Požar je iz zraka gasio Canadair koji je na ovo požarište preusmjeren s požarišta na području Konjevrata, kako bi se spriječilo širenje požara. U tijeku je sanacija požara.