GASI I KANADER

Na Hvaru još gori, ali je požar pod kontrolom

26.06.2011 u 14:13

Bionic
Reading

Nakon cjelonoćnog aktivnog gašenja, požar kod Sućurja u uvali Mlaska na otoku Hvaru, koji je planuo u subotu poslije podne, pod kontrolom je vatrogasaca, kako kažu u Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje. Požarom je zahvaćeno oko 25 hektara guste borove šume, a jutros su je požarište upućen kanader i dva helikoptera s uređajem za gašenje

Požar u Segetu Donjem kod Trogira ugašen je u subotu oko 19,40 sati. Opožarena površina je oko pet hektara trave i makije.

Pod kontrolom je požar na deponiju Košer kod Pučišća na otoku Braču. Požarom je zahvaćeno oko devet i pol hektara makije i šume. Na dežurstvu tijekom noći ostali su vatrogasci DVD-a Supetar.

Ozlijeđen vatrogasac iz Trogira

Gaseći požar u Segetu Donjem kod Trogira ozlijeđen je vatrogasac Veljko R. (22).

Opečen je po rukama i po licu. Izvan je životne opasnosti, hospitaliziran na odjelu plastične kirurgije KBC-a Split. Požar je ugašen je u subotu oko 19,40 sati. Opožarena površina je oko pet hektara trave i makije.

Iz DUSZ-a su javili kako je u nedjelju situacija na požarištima na splitskom i šibenskom području povoljnija. Zračne snage, kao i dio zemaljskih, povučene su oko 8 sati. Na sanaciji i čuvanju požarišta angažirano je oko 220 vatrogasaca.