POLICIJA NA PRISAVLJU

Na HRT-u pronevjereno milijun i pol kuna

Bionic
Reading

Tportal.hr neslužbeno je doznao da je voditelj obračuna honorara HRT-a Artur Kosanović izdavao i obračunavao fiktivne ugovore, a novac spremao u svoj džep. Navodno je riječ o čak milijun i pol kuna

Prema raspoloživim informacijama, Kosanović je samo u posljednja tri mjeseca na ime lažnih honorara u informativnom programu, pronevjerio 300 tisuća kuna, a ukupna svota pronevjerena novca kreće se oko milijun i pol kuna.

EFJ protiv Sutlića

Europska federacija novinara (EFJ) uputila je pismo na nekoliko adresau Hrvatskoj kojim daje potporu HND-u uosudi ponašanja glavnog ravnatelja HRT-a, njegova uplitanja uuređivačku politiku te u zaštiti četvero novinara koji su izloženiprijetnji otkazom. 'Vanja Sutlić je svojim neprimjerenimponašanjem, upletanjem u uređivačku politiku u nekoliko navrata ikrivim poslovnim potezima narušio ugled javne televizije', rekao jepredsjednik EFJ-a Arne Koenig.

Zbog sumnje da je na HRT-u obavljena velika pronevjera novca, Odjel za gospodarski kriminalitet krim-policije zatražio je od HRT-a određenu dokumentaciju na ovu temu i provodi istragu.

HRT potvrdio policijsku istragu

Potvrdu da policija istražuje HRT dao nam je i glasnogovornik s Prisavlja Janos Römer, koji o imenima nije želio govoriti kako ne bi ugrozio tijek istrage.

'Prije otprilike 14 dana, Odjelu za gospodarski kriminalitet kriminalističke policije s HRT-a poslana je dokumentacija zbog sumnje na krađu;  rad nadležnih državnih službi s tim u vezi u tijeku je', stoji u dijelu priopćenju koje potpisuje Römer

Od policije je tek stiglo šturo priopćenje u kojem stoji da u 'koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvom provodi izvide kaznenih djela'. Nažalost, odgovor je li s Kosanovićem obavljen razgovor, jer je prema dostupnim informacijama pobjegao u BiH, čije državljanstvo također ima, nismo dobili.

Kosanović na poslu nije viđen gotovo mjesec dana, jer je navodno bolestan, kuloari po Prisavlju bruje o tome kako je jednog dana s posla samo nestao ne pokupivši sa sobom aktovku i jaknu odvezavši se u Mercedesovom monovolumenu u nepoznatom pravcu.