PROSVJED U RIJECI

Na HDZ rolama toaletnog papira

02.04.2011 u 20:57

Bionic
Reading

Iako se činilo da deseti po redu prosvjed u Rijeci danas neće uspjeti, kada su predvodnici Koordinacije prosvjeda Rijeka, zajedno s najžilavijim vox populijem Marinom Miočićem Stošićem, razvukli trensparente i krenuli marširati, ipak im se pridružilo stotinjak ljudi

Cilj je jasan – 'ne žele više ovakvu nakaradnu vlast'. Prosvjeduju, kažu, protiv aktualne hrvatske vlasti zbog katastrofalnog stanja u kojem je Hrvatska danas te zahtjevaju promjenu vlasti i ostvarivanje ustavnog prava na neposredno odlučivanje, odnosno glas građana putem referenduma.

Kao i svaki put, zastanu na Jalačićevom trgu kako bi ukazali na nešto duboko amoralno, neljudsko, nedemokratsko i nepošteno pa se danas tako na tapetu našao ministar Darko Milinović koji je 'zdravstvo pretvorio u svoju privatnu prčiju'.

'Afera Medikol je nešto strašno tužno, gotovo nevjerojatno. Sad je već dokazano da su potpuno zdravi ljudi išli na CT te da su zračeni da bi se ušićarila neka kuna. Pacijentima ozračenima radi biznisa prijeti vrlo skoro ono protiv čega su se zdravi borili, tumor', rekao je Miočić Stošić pa su prosvjednici minutom šutnje danas odali počast barem jednoj od budućih žrtava zračenja, uz poruku da se hrabro drže.

Za HDZ-ovce su razvezali oružje - role toaletnog papira koje su pobacali na balkon njihove središnjice na Jadranskom trgu, dajući im tako 'zadnju šansu da obrišu sav svoj smrad'.

Zatim su uzvikivajući 'Dosta je sra...!' uz pomoć prisutnih pasa uredno pokupili papire pa se Korzom vratili na Kont, neumorno zviždeći i vičući 'HDZ lopovi!' 'SDP lopovi!' 'Pučka kuhinja, to je naša sudbina!' i 'Vlado odlazi, bolje sutra dolazi!'.