OPASNOSTI LOŠE GRADNJE

Na glavu joj se srušio strop u zgradi staroj dvije godine

18.09.2009 u 07:30

Bionic
Reading

Gramzivost za brzom zaradom graditelja stanova, a na štetu kvalitete, umalo je stajala glave studenticu T. F. Njoj se u srijedu oko 23 sata dok je prala kosu na glavu srušio strop u kupaonici!

'Čula sam prasak i našla se u oblaku prašine. Kosa mi je bila puna cementa, a pod i kada bili su potpuno prekriveni hrpom betona koji je otpao sa stropa', šokirano je za 24 sata izjavila studentica T. F. koja s majkom živi u tek dvije godine staroj zgradi u Bobovačkoj ulici 1 na Trešnjevci.

Kao i u slučaju srušenog balkona u Miškininoj ulici, ni ta zgrada nema uporabnu dozvolu, a investitor, tvrtka Šimecki d.o.o., kompleks od pet zgrada sa stotinjak stanova prodavao je kao luksuzne.

Izvođač radova je tvrtka Bamgrad čiji je predstavnik svratio jučer u stan studentice i njezine majke te im rekao da će popraviti strop.

'Tko jamči da vam se Mercedes od milijun kuna neće pokvariti ako ga kupite', mudro je ocijenio predstavnik Bamgrada.

Najnoviji slučaj loše gradnje na Trešnjevci trebalo bi istražiti Ministarstvo graditeljstva. U slučaju srušenog balkona u Miškininoj koji se srušio početkom rujna Ministarstvo još uvijek prikuplja dokaze.