KAOS NA PRISAVLJU

Na Facebook će smjeti samo odabrani

07.03.2011 u 15:33

Bionic
Reading

Među novinarima, a posebno onima koji svakodnevno prate prosvjede, zavladala je konsternacija kad su shvatili da na radnom mjestu ne mogu pristupiti nijednoj od mreža - kako će, zaboga, raditi svoj posao kad im je unutar vlastite kuće onemogućen dolazak do informacije?! Pola sata nakon objave vijesti na tportalu rukovodstvo javne televizije se predomislilo i dopustilo pristup mrežama, potom ga ponovno onemogućilo, a histerično ponašanje šefova na Prisavlju za danas je zaključeno odlukom da će Facebook i Twitter moći posjećivati 'oni koji te domene koriste u poslovne svrhe'

'Ovo zbilja postaje nenormalno, zabranu Facebooka ne možemo protumačiti drugačije nego kao bizarnost i autizam, no očito je da tu postoje i zle namjere. Pokušava nam se uskratiti osnovno sredstvo za rad!', požalili su nam se novinari koji zbog strogog pravilnika o istupanju u javnosti nisu željeli biti imenovani. Apsurdno je, kažu, da se novinarima zabranjuju mreže koje su u cijelom svijetu društveno relevantne, a čak i predsjednici država poput Barracka Obame ili Ive Josipovića koriste ih za prenošenje svojih poruka.

'Sami za sebe kupujemo čak i notese i olovke i nismo se bunili, no ovo je zbilja pretjerano. Ljudi moji, može li luđe?!', pitaju se novinari.

Kako se neslužbeno doznaje, nalog za onemogućavanje pristupa društvenim mrežama stigao je upravo iz Popovčevog ureda, vjerojatno kao reakcija na prosvjedovanje ispred zgrade na Prisavlju te prozivke zbog cenzure i namjernog umanjivanja broja prosvjednika. U razgovoru s nekim HRT-ovcima Popovac se, ipak, pozvao na optimizaciju radnog učinka i podatak da samo Facebook dnevno posjećuje oko 1500 djelatnika s Prisavlja.

Ubuduće će, eto, to moći činiti samo odabrani.