POLICIJA SAVJETUJE

Na doček Nove godine bez pirotehnike

31.12.2011 u 16:01

Bionic
Reading

Zagrebačka policija savjetuje građane koji će Novu godinu čekati na otvorenom, da ne nose sa sobom pirotehniku te da se umjesto automobilima koriste javnim gradskim prijevozom ili taksijima

"Zakonom je zabranjena uporaba pirotehničkih sredstava na otvorenim prostorima gdje se okuplja veći broj građana, te u zatvorenim prostorima. Policija stoga savjetuje građane - sve one koji će ovu noć proslaviti na otvorenom, da sa sobom ne nose piritehnička sredstva. Na taj način smanjit će se vjerojatnost da netko bude ozljeđen, i oni koji bi pirotehniku imali sa sobom i oni koji će biti pored njih", rekao je Zlatko Ancić iz Odjela za odnose s javnošću Policijske uprave zagrebačke.

Policija savjetuje i vozače da automobile ostave kod kuće, jer kad voze ne smiju konzumirati alkohol, te da se koriste javnim gradskim prijevozom ili taksijima.

"Nije baš pametno ako se koja kapljica više popije, sjesti za volan jer time vozač ugrožava sebe i druge", rekao je Ancić.

Podsjetio je kako PU zagrebačka već 18. godinu za redom provodi akciju "Mir i dobro" kojom povećava sigurnost građana, smanjujući nestručno i neovlašteno korištenje pirotehničkih sredstava i vatrenog oružja.

Za doček Nove godine u Zagrebu PU zagrebačka je angažirala odgovarajući broj policijskih službenika kako bi ova noć bila što sigurnije proslavljena, naglasio je Ancić.