ZORAN MILANOVIĆ

'Na čelo javnih tvrtki dovedimo strance'

13.08.2009 u 20:58

Bionic
Reading

Vlada Jadranke Kosor, uvjeren je Zoran Milanović, nema snage izvesti državu iz krize. Umjesto rezanja državnih troškova, građani su dobili nove namete. Javna poduzeća, isprepletena aferama, najbolji su primjer lošeg vladanja, smatra šef oporbe.

Milanović je za Novu TV izjavio i kako bi na čelo javnih tvrtki, ako treba postavio strance.
'Za razliku od HDZ-a, doveli bismo kompetentne, ako treba i međunarodne stručnjake koje bi smo platili i koji bi odgovarali. Postavljaju se jasna pravila igre, a to nije mjesto za stranačke prijatelje', smatra Zoran Milanović. U šest godina mandata Vlada je nekontrolirano i nekritično zapošljavala u javnoj upravi i javnim službama.

Tome, kaže, treba stati na kraj. 'Mi ne tražimo povjerenje građana da bi smo se obračunavali, otpuštali, tjerali na cestu jer to je nehumano i to je problem svake vlasti. Želimo racionalnu, efikasnu i svjetsku upravu, a ova uprava je glomazna, preskupa i neracionalna', rekao je Milanović za 'Dnevnik' Nove TV.

Svaki SDP-ov prijedlog vladajući su odbacili, tvrdi šef oporbe, a svojim postupcima Hrvatsku guraju ka MMF-u. 'Da bismo izbjegli MMF, a to je želja, treba učiniti odlučne rezove, srezati troškove u proračunu koji nisu potrebni, a to ova Vlada ne želi učiniti', kaže predsjednik SDP-a.

Koalicija lijevog centra na čelu sa SDP-om spremna je na prijevremene izbore. HNS, SDP i IDS misle kako mogu izvesti zemlju iz krize. Već ovaj tjedan ponovno će se okupiti kako bi dogovorili strategiju preuzimanja fotelja.