ESKALACIJA GNJEVA

Na bjelovarski HDZ bačen Molotovljev koktel

28.02.2011 u 14:28

Bionic
Reading

Serija prosvjeda kojoj je kumovalo nagomilano nezadovoljstvo gotovo svih slojeva hrvatskog društva dovela je i do brojnih incidenta usmjerenih prema vladajućem HDZ-u. Posljednji u nizu izgreda dogodio se u Bjelovaru. Nepoznati je napadač u noći sa subote na nedjelju na sjedište bjelovarskog HDZ-a pokraj Gradskog bazena bacio tzv. Molotovljev koktel

Srećom, u napadu nitko nije ozlijeđen, a materijalna šteta je mala. Lokalni HDZ-ovci ovaj su napad protumačili kao teroristički čin.

U dosadašnjim gnjevnim izljevima građana prema vladajućoj stranci korišteni su oštra retorika i jaja. U subotnjem Facebook prosvjedu u Osijeku skupina maskiranih bijesno je udarala po ulaznim vratima u zgradu u kojoj se nalazi osječki HDZ, sve dok na njima nisu razbili tri ukrasna prozorčića. Snažnim udarcima šakama oštetili su i aluminijsku ploču s oznakama HDZ-a.

Načelnica sektora policije PU osječko-baranjske Verica Križić istaknula je da se očekuju mogući odštetni zahtjevi HDZ-a, čija je ploča s nazivom stranke oštećena u subotnjem izgredu. U tom će slučaju počinitelji biti kazneno prijavljeni za uništenje ili oštećenje tuđe stvari, dodala je.