ZARAZA U SPLITSKOM ZATVORU

Na Bilicama 56 pozitivnih na koronu; osuđeni general JNA Borislav Đukić završio u bolnici

02.03.2021 u 08:18

Bionic
Reading

General JNA Borislav Đukić, nedavno nepravomoćno osuđen na 10 godina zatvora zbog rušenja brane Peruća 1993. godine, prebačen je jučer iz splitskog zatvora u KBC Split zbog koronavirusa

Prošlog tjedna je u splitskom zatvoru došlo do širenja zaraze.

Prije pet dana pozitivno je bilo 30 pritvorenika i službenika, danas se ta brojka udvostručila! Ministarstvo pravosuđa izvijestilo nas je da se broj pozitivnih u splitskom zatvoru popeo na 56. Čak 41 pritvorenik ima pozitivan nalaz, 15 je pozitivnih službenika, javlja Dalmatinski portal.

'Jedna osoba lišena slobode hospitalizirana je u vanjskoj bolnici. Hospitalizacija je moguće povezana s pozitivnim testom na bolest Covid 19', odgovorili su u Ministarstvu pravosuđa.

Navode da Uprava za zatvorski sustav i probaciju i zatvor u Splitu u suradnji s nadležnim službama poduzimaju sve nužne mjere za sprječavanje širenja virusa.

Đukić se u splitskom zatvoru nalazi od 2016. godine. Na prvom suđenju za Peruću osuđen je na 9 godina zatvora. Na ponovljenom suđenju dobio je godinu dana zatvora više. Na splitskom Županijskom sudu ga čeka još jedno suđenje za ratni zločin.