'PAO' ČEH

Na Bajakovu zaplijenjen 5,1 kilogram heroina

14.05.2009 u 18:18

Bionic
Reading

Vukovarsko-srijemska policija i carinici zaplijenili su rano jutros na graničnome prijelazu Bajakovu 5,1 kilogram heroina koji je u Hrvatsku, skiven u golfu čeških registarskih oznaka, pokušao unijeti češki državljanin (1986.)

VINKOVCI - Načelnik Odjela kriminalističke policije vukovarsko-srijemske Policijske uprave Goran Lovrić rekao je na konferenciji za novinare, održanoj tim povodom u Vinkovcima, da je droga bila skrivena u pragu kod stražnjega desnog kotača na kojem su policajci tijekom pregleda vozila uočili preinake.

Na temelju naloga Županijskoga suda u Vukovaru policija je pregledala osobni automobil te je u desnom pragu pronašla 5,1 kilogram heroina upakiranog u deset paketa, rekao je Lovrić, dodajući da su paketi uočeni uporabom endoskopa.

Po Lovrićevim riječima, zaplijenjena droga potječe iz Srbije ili s juga Kosova, a namijenjena je crnom tržištu zapadne Europe na kojem se za nju može dobiti oko 1,8 milijuna kuna.

Pročelnik vukovarske Carinarnice Hrvoje Čović rekao je da je češki državljanin pokazivao neprirodne reakcije, poput skretanja pogleda od carinika i crvenila na licu, zbog čega je carinicima bio sumnjiv.

Nad češkim državljaninom, koji je uhićen te će tijekom dana biti priveden istražnome sucu Županijskoga suda u Vukovaru, traje kriminalistička obrada.