PORUKA NA VELIKU GOSPU

'Mutikaše žele izbaciti križeve i kršćanstvo iz Europe'

15.08.2011 u 14:02

Bionic
Reading

Europa se jedino može ujediniti ako se prihvati Isus Krist, kazao je u propovijedi mons. Juraj Jezerinac

Uz blagdan Velike gospe, danas je pred crkvom Uznesenja Blažene Djevice Marije u Tuhlju misno slavlje predvodio vojni ordinarij u RH mons. Juraj Jezerinac. U svojoj propovijedi posebno se osvrnuo na progon crkve u totalitarnim režimima u 20. stoljeću - u fašizmu, nacizmu, socijalizmu, a posebice u komunizmu. Istaknuo je kako su se pod idealom petokrake i tobožnjeg bratstva i jedinstva, a pod patronatom učitelja Karla Marxa koji je tvrdio da je religija opijum za narod, u krvavom komunizmu progonila Crkva i zanemarivao kršćanski odgoj i obitelj kao njezin temelj.

'Nema bratstva i jedinstva ako ne znaš tko ti je otac, a tko majka', naglasio je Jezerinac te dodao da i današnji mediji svojim utjecajem pridonose neodgovornom životu, a zanemaruju teme vezane uz život u zdravim i čestitim obiteljima.

'Mnogi govore kako je Crkva konzervativna, zatucana i nesposobna, no to govore oni koji ne prepoznaju znakove vjere i koji bježe od odgovornosti. Europa se jedino može ujediniti ako se prihvati Isus Krist. Neki mutikaše danas žele izbaciti križeve i kršćanstvo iz Europe. No nema ujedinjene Europe, ali ni ujedinjenog svijeta bez Isusa Krista i Marije', naglasio je u svojoj propovijedi u Tuhlju biskup Jezerinac.